Het mooiste wat er is: afwassen en boodschappen doen.

De afgelopen zomervakantie zijn mijn vrouw en ik tien dagen met onze kinderen naar een kleine camping in Nederland geweest. Ook zelf even afstand genomen van werkzaamheden. Het dagelijkse leven in de coronatijd en vakantie gevierd. En als je kinderen het naar de zin hebben, juist. Dan hebben ouders het ook. We hadden ons voorgenomen om oprechte aandacht aan elkaar te geven en veel samen te doen. Klinkt in ieder geval al idyllisch 😉

Ondanks de coronaregels hebben ze van alles kunnen ondernemen. Fietsen, zwemmen, wandelen, speeltuinen, een stad bezoeken en deelnemen aan de animatieactiviteiten. Toen we onze dochter en zoon vroegen wat het mooiste van de campingvakantie was geweest, kwamen ze tot het volgende: “Elke dag samen afwassen en samen boodschappen doen”. Mijn vrouw en ik keken elkaar wat verrast aan. Maar achteraf is dat het mooiste compliment wat we konden krijgen. Simpel, tijd voor elkaar en veel samen doen!

Want het belangrijkste wat ik de laatste jaren heb geleerd is wel dat het leven uit vier pijlers bestaat. Simpeler kun je het niet maken. Platter kun je het niet slaan.

1. gezondheid/lijf
2. liefde/relaties
3. werk
4. plezier

Nu is een vakantie niet representatief voor de andere weken. Maar het zet je wel aan het denken. De samenhang tussen deze vier pijlers bepaalt het leven. Voor jou als ondernemer komt werk overeen met je bedrijf. Ik durf te wedden dat daar je meeste energie en aandacht naar uit gaat. Ik ga je niet vragen de 100% te verdelen. Maar wat ik je duidelijk wil maken is dat je maar één leven hebt. Je tijd kun je ook maar één keer verdelen.

Jij bent ook degene die invloed heeft op de samenhang. En ondanks dat je anders roept, weet je dat als geen ander. Je staat alleen jezelf in de weg.

Als ondernemer heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Maar je plaatst je klanten en medewerkers regelmatig voor je partner en/of kinderen. Met alle risico’s van dien. Zorg dat je los komt van je organisatie en streef je dromen na. Maak bovendien tijd voor je gezondheid, relaties en plezier.

Verandering komt vanuit beweging. Zet die eerste stap. Ik ontzorg en versterk je graag daarbij. En heb ervaren wat het met andere ondernemers heeft gedaan.

Stop direct met managen en ga weer ondernemen. En zorg dat je niet alleen tijdens vakantie tijd hebt voor je partner en/of kinderen.

Ga naar https://sterkkader.nl/ , download de top 10 en boek een intake.