Ondernemen is als het lopen van een Marathon

3 parallellen en nieuwe schoenen…

Waarom (Why)
Tijdens mijn (amateur-)voetbalcarrière stond ik niet bepaald bekend als ‘een loper’, maar maakte ik de verplichte kilometers in de zomer- en winterstop om fit te blijven. Toch heb ik in 2016 mijn marathondebuut gemaakt omdat de halve marathon afstand mij (te) gemakkelijk af ging en ik benieuwd was naar de magische 42.195m.

Na het afronden van mijn HBO-studie groeide ik op ‘onder de vleugels’ van ondernemers, daar kon ik mezelf ontwikkelen. Want zelf ondernemen of het initiatief nemen, daar stond ik niet mee vooraan of moest ik nog even niet aan denken.
Ik ben opgegroeid in een sportief en actief ondernemersgezin en merkte in het vervolg van mijn sport- en loopbaan dat ik juist een uitdaging nodig had om resultaten te halen. Ik moest ervaringen hebben opgedaan en dan uiteindelijk simpelweg over grenzen heen stappen.

Hoe (How)
Na een succesvol debuut tijdens de Two Rivers Marathon in Zaltbommel (met welzeker een man met de hamer op 34 kilometer) heb ik een route uitgestippeld en betere voorwaarden voor mijzelf geschapen. Met als doel om voortaan beter getraind (schema+trainer), fitter (fysio+voeding) en met beter materiaal (schoenen+kleding+horloge) aan de start te verschijnen. Maar vooral een goede verhouding tussen rust en arbeid is cruciaal gebleken! Nieuwe schoenen aan de start bleek niets meer dan een mooie stimulans…

Na verdere ervaringen in mijn maatschappelijke carrière, zowel positief als negatief, heb ik begin 2019 voor mijzelf een evaluatie gemaakt. Inmiddels 10 jaar getrouwd en met 2 prachtige kinderen heb ik mijzelf afgevraagd, ga ik wederom ‘als rechterhand/tweede man’ aan de slag? Want in eerdere gesprekken met naasten en vrienden kwamen we steeds vaker op zelf ondernemen uit. Met hulp van een ervaren coach en meerdere behulpzame vrienden heb ik een pitch gemaakt en de Kamer van Koophandel bezocht: STERK KADER was een feit, met zelfs een logo als gevolg. Ook een soort van nieuwe schoenen!

Wat (What)
A.s. zondag wordt het in Amsterdam mijn vierde marathon in totaal. Behandeling van een hardnekkige kniepees-irritatie, maar vooral standaard 4x per week de dijken op en polders in moeten bijdragen aan een mooi resultaat (en wellicht een PR).
Uit ervaring weet ik als geen ander dat ondernemers graag AAN het bedrijf werken, maar liever niet IN het bedrijf. Als Sterk Kader bied ik ondernemers de kans om daadwerkelijk weer te gaan ondernemen, meer rust te ervaren en management/aansturing aan mij te delegeren en uit te bouwen. Ontzorgen en verSTERKen, in de rollen interim-manager of projectmanager ben ik direct een meerwaarde!

Conclusie
Zowel voor een marathon als voor een onderneming komt weinig ‘aanwaaien’. Een doel durven stellen, je openstellen voor anderen en vooral doelgericht blijven werken en vooral doorstappen! De weg er naar toe is prachtig, het resultaat is iets om trots op te zijn.

Bel +316 111 97 068 voor ontzorging en verSTERKing in uw onderneming!
www.sterkkader.nl

Nieuwe schoenen