Jouw allergrootste frustratie

De voordelen van ondernemen kennen we allemaal. Vrijheid. Je eigen richting bepalen. Iets moois bouwen en alleen aan jezelf verantwoording afleggen. Groei bewerkstelligen!

De negatieve kant van dit alles is direct jouw allergrootste frustratie.

Als ik ondernemers spreek stel ik ook altijd bewust de vraag: “Wat is je grootste frustratie als ondernemer?”. 

Uiteraard nadat de ondernemer verteld heeft hoe hij zo ver heeft kunnen komen met het bedrijf.

Gaat het je voor de wind, dan is dat allemaal geen probleem of uitdaging. Maar heb je een probleem binnen of buiten je bedrijf, dan mag en moet jij het oplossen. Werknemers, zo werkt dat in een hiërarchie c.q. organisatie, nemen die verantwoording niet. En kijken weg of naar een ander. Of klagen achter je rug. Of allemaal tegelijk.

Omdat je alles alleen mag doen, kun je het ook altijd alleen doen. Anders gebeurt er te weinig of zelfs niets.

Als ondernemer doe je natuurlijk niets liever dan ondernemen. Zaken en taken oppakken en afwerken die het verschil maken voor je onderneming. Zaken waar je energie van krijgt. Zaken waardoor je ooit zelf ondernemer bent geworden. Maar je komt er niet aan toe. Je bent meer aan het regelen en managen dan aan het ondernemen. Hoe vaak je ook een nieuwe start probeert te maken. Dat frustreert en kost onnodige energie.

Ondernemen is een ‘way of life’. Topsport. Zorg dus goed voor jezelf. De oplossing is dichtbij, maar dan moet je wel zelf een eerste stap doen.

Laat de stress en onrust bij een ander. Stop met managen en ga weer ondernemen. Weg van je grootste frustratie.

Geniet van die “rust” en neem er afstand van. Zonder dat je de grip verliest. Jij kunt je ondernemersdromen (weer) nastreven en dit de volledige focus geven.

Ga naar https://sterkkader.nl , download de top 10 en boek een intake.