Wat is jouw grootste frustratie als ondernemer?

De voordelen van ondernemen kennen we allemaal. Vrijheid en je eigen richting bepalen. Iets moois bouwen en alleen jezelf maar verantwoording afleggen. Groei!

Er zit naar mijn mening ook een negatieve kant aan.

Als ik ondernemers spreek stel ik ook altijd bewust de vraag: “Wat is je grootste frustratie als ondernemer?”.
Nadat de ondernemer uiteraard verteld heeft hoe hij zo ver heeft kunnen komen met het bedrijf. Vaak komen dezelfde antwoorden wat betreft frustraties.

Gaat het voor de wind, dan is dat allemaal geen probleem of uitdaging.
Maar heb je een probleem binnen of buiten je bedrijf, dan mag en moet jij het oplossen.
Werknemers, zo werkt dat in een hiërarchie c.q. organisatie, nemen die verantwoording niet. En kijken weg of naar een ander. Of klagen achter je rug.

Omdat je alles alleen mag doen, kun je het ook altijd alleen doen. Anders gebeurt te weinig of zelfs niets.

Als ondernemer doe je natuurlijk niets liever dan ondernemen. Zaken en taken oppakken en afwerken die het verschil maken voor je onderneming. Zaken waar je energie van krijgt. Zaken waardoor je ooit zelf ondernemer bent geworden.
Maar je komt er niet aan toe. Je bent meer aan het regelen en managen dan aan het ondernemen. Hoe vaak je ook een nieuwe start probeert te maken. Dat frustreert en kost onnodige energie.

Ondernemen is een ‘way of life’. Topsport. Zorg dus goed voor jezelf. De oplossing is dichtbij, maar dan moet je wel zelf één stap doen.

Stop met managen en ga weer ondernemen. Laat de stress en onrust bij een ander. Geniet van die rust en neem er afstand van. Zonder dat je de grip verliest. Een versterkende rechterhand beidt uitkomst.
Jij kunt je ondernemersdromen weer nastreven en dit de volledige focus geven.

Ga naar https://sterkkader.nl, download de top 10 en boek een intake.