Anticiperen met een versleten knie

Na jarenlang fanatiek gevoetbald te hebben in het plaatselijke eerste elftal ben ik in het hardloopwereldje gerend. Van flegmatieke technische aanvaller naar een gedisciplineerde duurloper. Groot contrast.

Lang verhaal, kort: Sinds vorige zomer ben ik beperkt in mijn mogelijkheden. Versleten knie geconstateerd. Dat klinkt zwaar. En dat is het soms ook.
Maar het is en blijft ‘maar’ sport. Verstand gebruiken en richten op de dingen die je nog wel kunt.
En zorgen dat je geen risico meer loopt. Zodat wintersporten, voetballen in de tuin met mijn zoon en dagelijks bewegen zonder kunstknie tot mijn 75e mogelijk is.  

Geen voetbalwedstrijden of marathons meer. De euforie van een doelpunt of de finishstreep is verleden tijd.

Als de ene deur dicht gaat, gaat de andere weer open.

Tegenwoordig wandel, mountainbike en wielren ik de Bommelerwaard rond. En eens per week jog ik 3 kilometer naar de Hurnse Kil, trotseer het koude water en jog ik weer naar huis. Voldaan en ‘gereset’ de zondag tegemoet. En jawel, kort euforie-moment als resultaat. 
Is dat nodig? Nee. Geeft dat voldoening? Ja. En vooralsnog het maximaal haalbare binnen de mogelijkheden.
Bovendien zijn er veel belangrijkere zaken in het leven. Daar ben ik niet de enige in, vaak kom je daar pas achter, als je ouder wordt.

Maar als ondernemer ben je ongeremd in je mogelijkheden. Althans als je de inschrijving van de KvK in je handen hebt. Al snel komt er van alles op je pad. Personeel, concurrenten of een volle agenda en verplichtingen. Waardoor je moet anticiperen, bijsturen en het beste er van maken.

Tijd mag echter geen excuus zijn voor jou als ondernemer. Om dingen niet meer te doen.

Een versleten knie kun je niet tijdelijk vervangen. Bepaalde projecten of een groot deel van jouw werkzaamheden, kun je prima door een ander laten verzorgen.

Blijf gezond en sportief!

Ga naar https://sterkkader.nl , download de top 10 en boek een intake.