Een enthousiaste opdrachtgever (met resultaat)

“Waarom ben je destijds voor jezelf begonnen?” is een vraag die ik regelmatig gesteld krijg.
De logische voor- en nadelen kan elke werknemer of ondernemer opnoemen.

Vrijheid, zelfstandigheid, maar ook onzekerheid, etc.

Natuurlijk had ik vooraf bedacht dat een goed resultaat afleveren voldoening zou geven. Maar het direct enthousiasme van een opdrachtgever als resultaat geeft mij veel meer voldoening, dan ik zelf had ingeschat. Net dat stukje meerwaarde brengen en iemand ‘verrassen’. Ik ben natuurlijk op de been om een directeur of manager te ontzorgen en versterken.

Zodat hij of zij zich kan concentreren op het ondernemerschap!

Bij mijn drie oud werkgevers stond bij mijn evaluatie altijd bovenaan dat ik handelde of het mijn eigen bedrijf behelsde. En bij de opstart van mijn bedrijf was dat ook de enige aanleiding om daadwerkelijk ´voor mezelf te beginnen´.

Het vertrouwen op waarde schatten en een goed resultaat afleveren. Samen, in goed overleg. Dat moet de drijfveer zijn van een werknemer en van werk- of opdrachtgever. 

Het grootste compliment kreeg ik afgelopen week, namelijk “je bent als externe ingehuurd, maar vanaf dag één straal je verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en duidelijkheid uit. Je verschaft inzicht en je ondernemende houding draag je  ook over op mijn vaste medewerkers.” Opdracht volbracht en meerwaarde geleverd.

Vrijheid, zelfstandigheid en betaald krijgen voor het geleverde werk is mooi. Maar bijdragen aan het feit dat de ondernemer zich weer ondernemer voelt en daar naar acteert, dat is waar het om begonnen is!

Ga naar https://sterkkader.nl , download de top 10 en boek een intake.